Mahzen-15″te dikkat çeken gelişme… Bisikletlinin katili Çetinler Çetesi’nden çıktı… Odatv araçtaki o ayrıntıyı yakalamıştı… Nasıl çalışıyorlardı

İstanbul’da bisikletli arkadaşlarıyla buluşmak üzere Bağdat Caddesi’ndeki buluşma noktasına gittiği esnada hız sınırını aşarak kendisine çarpan araç sebebiyle yaşamını yitiren bisikletli Doğanay Güzelgün’ün davasında karar çıktı. Mahkemenin “uslanmaz bir kişiliği” var dediği Temel Ünlü’ye indirim uygulanmazken “olası kastla öldürme” suçundan 20 yıl hapis cezası verildi. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Mahzen-15 operasyonunda öğrenilen yeni bir detay, Temel Ünlü ile ilgili gerçeği ortaya koydu.

ÇETE ÜYESİ ÇIKTILAR

Doğanay Güzelgün’ün orada bulunan bir arkadaşı, Odatv’nin ilk kez dile getirdiği haberde, Temel Ünlü’nün yardım etmek yerine hızla uzaklaştığını belirtmiş ve Ünlü’nün, aracın içinde uyuşturucu madde bulunması sebebiyle hız sınırını aşarak polis çevirmesinden kaçtığını dile getirmişti. Gözaltına alınan kişinin, aynı sürücü olmadığı ifade edilirken, gerçek daha sonra ortaya çıkmış ve esas sürücünün Mehmet Can Çoban değil, Temel Ünlü olduğu anlaşılmıştı. Habertürk’ten Elif Yavuz’un haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Mahzen-15 operasyonunda, Temel Ünlü ve onun yerine geçen Mehmet Can Çoban’ın da çete üyesi olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları öğrenilen ve “Çetinler Çetesi” olarak adlandırılan kişilerin, kasten öldürmeye teşebbüs, silahla yaralama, iş yeri kurşunlama ve yağma suçlarını da işlediği öğrenildi.

Çete liderleri ve çete üyesi olmak üzere 109 kişi gözaltına alınırken, çetenin nasıl çalıştığına dair birçok detay tespit edildi. Temel Ünlü ve Mehmet Can Çoban’ın aralarında bulunduğu çetenin Anadolu yakasında Maltepe’de yasa dışı faaliyet gösterdiği, 7/24 esaslı ve vardiya usulü çalıştığı öğrenildi. Sokak satıcısı oldukları ve kendi kurdukları, dışarı kapalı bir internet sistemi üzerinden iletişim kurarak, buradan uyuşturucu teminatı yaptıkları ortaya çıktı. Polislere yakalanmamak için ise, devriye atan polislerin plakalarını kendi mesajlaşma sistemleri üzerinden birbirlerine ileterek polislerden, teknik takipten kaçtıkları anlaşıldı. Uyuşturucu sattıkları bölgede yabancı araç gördüklerinde ise, bölge dışına çıkana kadar takip gerçekleştirdikleri, plakasını kontrol ettikleri, bir sorun teşkil etmediği ortaya çıkınca araç takibini bıraktıkları öğrenildi. 1.5 yıl boyunca teknik ve fiziki takibe tabii tutuldukları, 2 gün önce de 128 adrese eş zamanlı yapılan operasyonla çökertildikleri edinilen bilgiler arasında. Narkotik suçlarla şube müdürlüğünde ifade işlemleri sürerken, önümüzdeki günlerde Adliye’ye sevklerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir