Araştırma: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var!

Kahve Tüketiminin Bağırsak Mikrobiyomuna Etkileri Araştırıldı

İtalya’da gerçekleştirilen bir araştırma, kahvenin bağırsak mikrobiyomuna olan etkilerini detaylı bir şekilde inceledi.

Trento Üniversitesi önderliğinde yürütülen araştırmada, 25 ülkeden 54 bin üzerinde bireyin tıbbi verileri analiz edildi.

Uzmanlar, kahve tüketen ve tüketmeyen bireyler arasındaki mikrobiyal farklılıkları titizlikle inceledi.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre, kahve içen bireylerin bağırsak mikrobiyal çeşitliliğinin belirgin şekilde daha yüksek olduğu görüldü. Özellikle ‘Lawsonibacter asaccharolyticus’ adlı bakterinin, kahve tüketenlerde tüketmeyenlere göre 4,5 ila 8 kat daha fazla olduğu saptandı.

Uzmanlar, kahvedeki biyoaktif bileşenlerin, özellikle kinik asit ve trigonellin gibi maddelerin mikrobiyal büyümeyi teşvik ettiğini açıkladı.


Günün Öne Çıkan Haberleri…


TIKLAYIN – İstanbul Barosu’na “terör örgütü propagandası” iddiasıyla soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN – Murat Batı | Örneklerle e-ticarette yüzde 1’lik stopaj uygulaması

Muğla’da helikopter hastaneye çarptı: 4 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – Arap Baharı’nın 14’üncü yıl dönümünde Suriye’de rejim değişikliği: Aktörler nasıl bakıyor?

İşte kulislerde asgari ücret ve emekli aylığı için konuşulan son rakamlar

TIKLAYIN – Temas kurulmamış Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir