HSK Kararnamesi: Dilan ve Engin Polat Çiftinin Savcısı ‘Sürüldü’

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun mazeret kararnamesiyle toplam 400’e yakın hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken, Dilan ve Engin Polat soruşturmasını yöneten ve hakkında rüşvet iddiaları nedeniyle soruşturma bulunan savcı da Erzurum’a düz savcı olarak görevlendirildi.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) haftalardır beklenen mazeret kararnamesini yayınladı.

Halk TV’de Seyhan Avşar’ın haberine göre; kararnamede Adalet Bakanlığı bünyesinde tetkik hakimi olan 170 ismin HSK bünyesinde çalışmalarını için görevlendirildiği öğrenildi. Yaklaşık 150 hakim ve savcının ise mazeret nedeniyle yer değişikliği yapıldı.

Dilan Polat soruşturmasını yürüten savcı G.K.’nin görev yeri değiştirildi. G. K., Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne düz savcı olarak gönderildi.

20 yıl sonra İstanbul dışında görev yapacak G.K., hakkında HSK tarafından rüşvet iddiasıyla devam eden 3 ayrı soruşturma nedeniyle bu değişikliğin yapıldığı öğrenildi.

İzmir’de kurulan suç örgütüyle beraber hareket ederek “FETÖ Borsası” suçundan yargılanan İzmir eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili O.B., İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden alınarak, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Savcısı olarak atanmıştı. O.B., hakkındaki ceza yargılaması devam ederken HSK savcıyı Erzincan’a sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x