Tatlı mandalinaları ekşi olanlardan, nasıl ayırt edebiliriz ?

  • Her şeyden önce rengine dikkat etmeniz gerekiyor :Koyu turuncu renkte olgun ve tatlı mandalina. Sarı, yeşilimsi ve daha da soluk rengi, mandalinanın tadının ekşi olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.
  • Olgun bir mandalinanın şekli mükemmel bir daireye yakın olacaktır.
  • Meyvenin kabuğunda – tatlı mandalinanın kabuğu genellikle çok ince değildir. ekşi mandalinanın kabuğu ise incedir.
  • Tatlı bir mandalina ağırlıkça daha ağırdır, bu nedenle elinize bir mandalina alın, olgunlaşmamış ve dolayısıyla ekşi bir mandalinadan daha ağır olacaktır.
  • Hoş bir narenciye aroması meyvenin olgun ve sulu olduğunu gösterecektir.
  • Olgun, sulu mandalina yumuşak ve elastiktir. Ancak yumuşak veya tam tersi dokunuşu sert olan meyvelerden kaçınmanız gerekir.

Özetlemek gerekirse, yalnızca yoğun turuncu renge sahip mandalinaları seçin. Soluk, sarı ve hatta yeşil olanların lezzetli olma ihtimali düşüktür. Bu meyvenin kabuğunun çok kalın olmaması gerekir ancak çok ince ise mandalinanın soyulması zordur.
Meyveyi aldığınızda gözle görülür derecede ağırsa, bu iyi bir işarettir. Çok fazla meyve suyu var. İdeal olarak olgunlaşmış meyveler ayrıca hoş ve etkileyici bir aromaya sahiptir ve yuvarlak şekillidir. Lezzetli mandalinalar da elastiktir ancak sert değildir. Yumuşak mandalina almayın, herhangi bir hasar turunçgillerin kalitesini etkileyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x